Bugün, 30 Nisan 2024 Salı

Can Gülmezgil: Cadde sinemacılığı, yerini AVM sinemacılığına bıraktı”

Can Gülmezgil:  Cadde sinemacılığı, yerini AVM sinemacılığına bıraktı”

Can Gülmezgil, 1996 yılından bu yana sinema olarak işlettikleri Bandırma Barış Manço Kültür Merkezi'nden çıkmalarının nedenlerini açıkladı. Bu yere geçen yıl 189 bin 180 TL kira ödediklerine, boşaltmadıkları takdirde bu yıl için ödemeleri gereken kir

Can Gülmezgil, 1996 yılından bu yana sinema olarak işlettikleri Bandırma Barış Manço Kültür Merkezi'nden çıkmalarının nedenlerini açıkladı. Bu yere geçen yıl 189 bin 180 TL kira ödediklerine, boşaltmadıkları takdirde bu yıl için ödemeleri gereken kiranın artışla birlikte 202 bin 500 TL olacağına dikkati çeken Gülmezgil, şunları söyledi:
Bu ekonomik koşullarda kültür merkezini boşaltmamızdan başka çare yoktu. Biz de onu yaptık. Belediyemize de bu konuyu bildirirken, kira ödeme yerine hasılattan pay vermeyi önerdik, ancak kabul etmediler. Oysa birçok kentte, sinema salonlarına bu uygulama yapılıyor. Örneğin, bizim Gönen ve Biga'da da sinema salonlarımız var. Orada da, Bandırma'daki gibi salonların sahibi  belediyeler, aynı uygulamayı yapıyor. Her iki yerde de sinema salonlarımız hemen hemen sıfır bedelle hizmet veriyor. 13 yıldır Biga'da sinema işletiyoruz. Bu sinemaya geçen yıl sadece 690 lira kira bedeli ödedik. Yani belediyeler, sinema salonlarını kiraya verirken, bu işi kazanç yolu olarak değil, kente bir kültür hizmeti şeklinde görmelidirler.”
Yüksek kira ödeyerek hiçbir sinema işletmecisinin ayakta kalamayacağına dikkati çeken Can Gülmezgil, İşte, Balıkesir'e bakın. Şan ve Emek gibi çok eski ve köklü iki sinema salonuna sahipti. Yüksek kiralar nedeniyle her ikisi de kapanmak zorunda kaldı” dedi.
Gülmezgil, Bandırma Liman AVM'de açılan sinema salonlarının da kendilerini olumsuz etkilediğine işaret ederken, Tabii, şu gerçeği de kabul etmek gerekir ki, ülkemizde artık cadde sinemacılığı bitti ve yerini AVM sinemacılığına bıraktı” diye konuştu.



Anahtar Kelimeler: 0
  • Salı 15.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 15 ° / 10.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 18.7 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı